Verhalen vertellers

Vissen naar verhalen

IMG_3804

“Waar vind ik de vertellers?”

Die vraag wordt de laatste jaren regelmatig gesteld.
Het is onderhand een goede gewoonte dat aan boord van één van de schepen verhalenvertellers te vinden zijn. Onder de titel ‘Vissen naar verhalen’ brengen zij korte verhalen voor jong en oud.

Dit jaar vertellen Frank Belt (Harlingen), Nancy Wiltink (Amsterdam) en Paul de Haas (Kornjum) de mooiste mythen en sagen.

Loop binnen en laat je meenemen in wondere werelden.

Frank Belt

Frank Belt o.v.v. LieuweStinsFotografie

Begin jaren 90 kwam Frank met het vertellen in aanraking via Karel Baracs, De Verhalenman. Bij hem heeft hij ook zijn eerste cursus gevolgd. Na een aantal jaren vooral als leerkracht op zijn eigen school verteld te hebben, heeft Frank de leerroutes ‘Vertellen met en voor kinderen’ en ‘Vertellen voor groot publiek’ van de Vertelacademie gevolgd. In 2009 is hij gestart met zijn verteltheater Op Verhaal. Hiermee geeft hij vertelvoorstellingen en workshops vertellen voor jong en oud.

De rode draad in al die jaren is zijn enthousiasme voor de verbeeldingskracht van verhalen. Dat enthousiasme wil hij graag delen.

www.opverhaal.nl

Nancy Wiltink

Nancy Wiltink

Nancy Wiltink is niet zomaar een verhalenverteller, zij is al haar hele leven bezig verhalen te verzamelen en vertellen.
Steeds op zoek naar het juiste verhaal, op de juiste plek, op het juiste moment. Op de meest uiteenlopende plekken: parken, huiskamers, de Karelsbrug in Praag, paleizen, tipi’s, rondvaartboten en zelfs op het dak. Daarom weet je nooit helemaal zeker welk verhaal je zult horen. Het kan zijn dat ze ter plekke besluit dat juist nu en hier dat ene verhaal verteld moet worden. Heel vaak is het een oud Nederlands verhaal. Vaak met een link naar Amsterdam, waar zij al jaren woont in het huis van de sluismeester.

Als kind voer ze mee als ketelbinkie op de houten platbodems van haar vader.
Ze kent de geur van teer en touw, ze is niet bang voor zeemonsters of schipbreuk. Ze kent verhalen over zeemeerminnen en vertelt graag over ontdekkingsreizen.
Telkens zo fris, alsof het verhaal net vers gevangen is.

www.tuinaanzee.nl

Paul de Haas

Paul de Haas

Paul de Haas, nieuw in de wereld van de verhalenvertellers, maar niet nieuw als verteller van spannende verhalen. Door zijn bewogen leven en als expeditie zeekajakker, heeft hij dan ook veel verhalen om te vertellen.
In totaal bracht hij, in zijn zeekajak, een half jaar door op zee. Woelige baren, zout en wind het zit in zijn huid en in zijn haar. Het komt tot leven in zijn verhalen. Aan boord, op een van deze prachtige schepen van deze vloot, neemt hij je mee op reis. Waar we heen gaan weet je nooit precies. Het is daar waar de stroming en het tij je brengt.

www.dutchseakayakers.com
www.pauldehaas.com

Reacties zijn gesloten.